RD Celje vabi člane RD Celje, člane drugih RD ter ribiče turiste, da se tudi v avgustu in septembru udeležijo dnevno-nočnega ribolova na some na Šmartinskem jezeru – Somijada 2018. Ribolov bo potekal v skladu z Zakonom o sladkovodnem ribištvu (ZSRib), ribiškogojitvenem načrtu (RGN) 2017 – 2022, letnim načrtom izvajanja ribiškega upravljanja  RD Celje in pravili RD Celje.

Ribolov bo potekal od 06.00 zjutraj do 24.00 ure zvečer, na območju celotnega jezera, razen drstišč. Možna je tudi uporaba čolna.

Termina tekmovanja: 22. september 2018

Najmanj udeležencev: trije ribiči, od tega mora biti vsaj eden član RD Celje. Posebne ribolovne dovolilnice  za 18,00 evrov bo mogoče kupiti v pisarni RD Celje v času uradnih ur (torek in četrtek) in v ribiškem domu RD Celje na Brezovi. Ribolov je dovoljen z eno palico, eno navezo in dovoljeno vabo, samo z obale, s tehniko beličarjenja (plovec) ali na dno. Dovoljene vabe: mrtva riba, večja od 15 cm, peleti, bojli, jetra, deževnik, kostni črvi, ligenj ter  druge vabe živalskega ali rastlinskega, izvora razen tistih, ki so prepovedane oz. zavarovane z Uredbo. Krmljenje: največ 5 kg, od tega 1 kg krme živalskega izvora. Izbor ribolovnega mesta na trasi  bo po lastni izbiri.

Najmanjša mera in dovoljen uplen: som 60 cm, en kos.

Takoj po uplenu ribe in prijavi ulova dežurnemu čuvaju RD Celje v ribiškem domu RD Celje je mogoče nadaljevati ribolov z nakupom nove dovolilnice. Uporaba mrež za shranjevanje živih rib ni dovoljena. Razvlek in polaganje naveze z vabo z uporabo čolnov vseh vrst  sta prepovedana.

Ribiča z ulovljenim najtežjim somom bo RD Celje nagradila z letno ribolovno dovolilnico za plenilke. 

Uplen ščuke ali smuča je prepovedan in ulov ne šteje v rezultat.

 

Vabljeni!

Hits: 881 Print