Namenite del odmerjene dohodnine RD Celje in nam pomagajte pri ohranjanju ribjega živeža v naših vodah in pri trudu za nov ribiški dom na Šmartinskem jezeru. To vas ne stane popolnoma nič, le trenutek vašega časa. Nam pa seveda to pomeni zelo veliko.

Spoštovani člani in ljubitelji RD Celje,

dohodninska zakonodaja v Sloveniji vam omogoča, da do 0,5 odstotka odmerjene dohodnine, posredujete v različne namene, če te možnosti ne izberete, ta znesek prejme država. Med možne prejemnike spada tudi naša ribiška družina Celje, zato vas vabimo, da nas navedete kot prejemnika. Pomembno je, da se višina vaše dohodnine zaradi tega ne spremeni in da tu ne gre za dodaten izdatek, temveč za znesek, ki ga, kot že navedeno, v nasprotnem primeru dobi država.

Mi bomo prejemke iz tega naslova v celoti uporabili za ohranjanje ribjega živeža v naših vodah ter za izgradnjo novega ribiškega doma na Šmartinskem jezeru. 

 

Kako nameniti del dohodnine? 

Postopek je zelo enostaven. Če ste uporabnik sistema eDavki, lahko to storite z nekaj kliki na računalniku, v nasprotnem primeru pa stiskate in izpolnite  preprosto izjavo in jo pošljete na FURS. To je potrebno storiti najkasneje do 31. decembra, vaša odločitev pa velja do preklica, oziroma nove zahteve.

Vse kar je potrebno storiti je, da izpolnite predpisan obrazec (Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije - KLIK) in ga pošljete na naslov FURS, Finančni urad Celje, p.p. 399, Aškerčeva ulica 12, 3001 Celje. Vse kar je potrebno je še vpis vaših podatkov ter višina odstotka (0,5 %), ki nam ga namenjate.

Že v naprej se vam zahvaljujemo za vaš prispevek in zaupanje.

 

RD Celje

 

Hits: 368 Print